“SI SABESSIS QUIN ÉS EL DO DE DÉU!”

En l’Evangeli segons Sant Joan, Jesús es troba amb una dona a prop del pou de Jacob. Ell li digué: “Si sabessis quin és el do de Déu!” (Jn 4,10) Jesús coneix aquesta dona molt millor del que ella es coneix, i sap el que hi ha en el seu cor; sap que ella està buscant desesperadament l’amor i la felicitat.

La dona s’ha descarrilat i busca la felicitat on no es pot trobar; la busca lluny de Déu, viu en contradicció amb la Llei de Déu. Aquest és el nostre gran drama.

Sovint, no entenem que no podem trobar la felicitat sense Déu: “Sense mi, no podeu fer res… Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa”(Jn 15,5.11).

Parlar de la santedat és parlar de felicitat; en aquesta vida divina a la que som cridats. El primer verset del Catecisme de l’Església Catòlica ens ho resumeix; “Déu infinitament perfecte i benaurat en ell mateix, amb un designi de pura bondat, ha creat l’home lliurement per fer-lo participar en la seva benaurada” (CEC n. 1). El camí de la santedat que ofereix l’Església és un camí de felicitat i no un seguit de coses que s’han de fer o no.

De fet, Santa Teresa de Lisieux deia que per anar pel camí de la santedat, s’han de realitzar fets bàsics de la vida: el respecte als altres, la justícia, la compassió, la comprensió mútua…

La santedat és el creixement de la nostra vida baptismal, és per això que el sant no és aquell que fa coses extraordinàries, que es presenta davant Déu amb obres brillants, sinó que és aquell que posa la seva esperança en Déu, ajudant als seus germans amb les petites coses de la vida quotidiana. No s’aconsegueix a través del mèrit acumulat, sinó obrint les mans buides a la confiança de Déu dins de la nostra vida diària.

El millor regal que podem donar a la nostra família, als nostres fills, als nostres amics, a la societat, a l’Església… és un ésser Sant.

Que tots els Sants, festa que obre aquest mes de novembre, intercedeixin per nosaltres i renovin en nosaltres el desig de la santedat!

Wilson Muhire, prevere

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s